Ett resmål - två egna golfbanor

  🏌️‍♀️Isla Canela Old Course 🏌️‍♀️ 

🏌️ Valle Guadiana Links Course 🏌️

Från och med vintern 2019/20 så stoltserar resmålet med två stycken 18 hålsbanor. Förutom Isla Canela Old Course som sträcker sig runt hotellet på ön Isla Canela, har nu även banan Valle Guadiana Links tillkommit. Banan ligger några kilometer uppåt längst Guadianafloden med vacker utsikt över till Portugal. En Shuttle Bus kommer att gå mellan de två golfanläggningarna, för att göra det så enkelt som möjligt att från dag till dag kunna variera sitt golfande.

 

Med Isla Canela Old Course och Valle Guadina Links, så kan man nu spela på två riktigt roliga banor med helt olika karaktär. 

Förutom de egna banorna, så finns ytterligare 13 golbanor inom mils avstånd (såsom El Rompido, Quinta de Vale, La Monacilla, Benamor, Nuevo Potil, Castro Marin m.fl.)

NYHET:  Valle Guadiana Links, en nyöppnad bana 10 min med shuttle från Isla Canela 

​Isla Canela Old Course

Isla Canela är en gåvänlig, platt parkbana med breda fairways mellan sanddynor, palmer, apelsin-, oliv-, granatäpple- och eukalyptusträd. Banan är känd för sina välskötta greener, fairways där bollen alltid ligger perfekt och där varje golfhål ligger för sig. Den perfekta golf-upplevelsen kan lätt distraheras av den vackra naturupplevelsen och det rika djurlivet på Isla Canelaön.

Första nio och sista nio är relativt olika; på de inledande hålen gäller det att spela lite ”med insidan” och hålla sig på fairway, särskilt på hålen 2, 3 och 4. Sista nio är lite öppnare, men spelet brukar samtidigt påverkas av eftermiddagsbrisen från Atlanten. Hål nr 14 är något att bita i för de flesta golfare - långt par 4, hcp 1 med tuff avslutning. Banans sista hål är ett sant nöje både för ögat och hjärtat.  En verklig fin avslutning innan man sätter sig med något svalkande på golfrestaurangen i direkt anslutning till 18:e green!

 

Golfbanan har sina utmaningar både för erfarna spelare som för nybörjare. På många av hålen frestas man att gå för greenen över vattenhinder eller bunker, när det bästa oftast är att spela säkert med en kortare klubba och satsa på ett bra inspel.

 

​Vid nians green kan man pausa vid en välsorterad och bemannad kiosk och klubbhotellets restaurang erbjuder både tapas och a lá carte meny. Restaurangens uteservering och pool sträcker sig längst 18:e fairway. 

Valle Guadiana Links Course

De inledande nio hålen på Valle Guadina Links slingrar sig fram i vacker parkmiljö mellan palmer, olivträd och dammar fulla av fågelliv. Denna del av banan är relativt kuperad med ondulerade greenområden. Här kan den djärve golfaren både bli belönad och bestraffad utefter vilken spelstrategi man väljer. Visst lockar det att slå andraslaget över dammen på 8:e hålet och nå green på detta korta par fem hål? Oavsett utgången av detta slag, så blir det ju en bra historia på 19:e hålet att berätta efter rundan…

Efter de första nio hålen i parkmiljö, öppnar banan upp sig och byter karaktär några hål till att bli en traditionell linksbana. Banan sträcker sig nu längst den vackra Guadianafloden med sitt rika naturliv och vackra utsikt över till Portugal.

Är det vindstilla, så kan denna del av banan kännas bred och man vill gärna låta drivern få härja fritt. Börjar det blåsa, så blir vissa av hålen till en härlig utmaning där det krävs lite andra typ av slag för att ta sig fram. Väl framme vid green, finner man intressanta greenområden av bra linkskaraktär där man får utmana sin fantasi i olika närspelsslag.

 

De sista tre hålen spelas åter i fin parkmiljö och rundan avslutas med ett utmanande par femhål med ett stort och ondulerat greenområde. Ett bra avslutningshål, innan man tar den korta promenaden tillbaka till den fräscha golfrestaurangen, som erbjuder både a-la-carte och tapasmeny.

Isla Canela Nordic 

Besöksadress: Sjögärde GK (våning 2), Sjögärdevägen 60, Frillesås

Postadress: Sandladevägen 12, 439 62 Frillesås

Organisationsnr.: 559036-0680

martina.andreasson@acomms.se

karin.strandbjork@acomms.se

  • White Facebook Icon

Följ oss på Facebook