Isla Canela Nordic 

Besöksadress: Sjögärdevägen 60, Frillesås

Postadress: Sandladevägen 12, 439 62 Frillesås

Organisationsnr.: 559036-0680

martina.andreasson@acomms.se

karin.strandbjork@acomms.se

  • White Facebook Icon

Följ oss på Facebook

Isla Canela:
18 hål du aldrig kommer att tröttna på

​Välskötta greener, fairways där bollen alltid ligger perfekt, varje golfhål för sig.

 

Isla Canela är en gåvänlig, platt parkbana med breda fairways mellan sanddynor, palmer, apelsin-, oliv-, granatäpple- och eukalyptusträd. Den perfekta golfupplevelsen kan lätt distraheras av den vackra naturupplevelsen och det rika djurlivet vid floden Guadianas mynning ut it Atlanten.

Golfbanan har sina utmaningar både för erfarna spelare som för nybörjare, På många av hålen frestas man att gå för greenen över vattenhinder eller bunker, när det bästa oftast är att spela säkert med en kortare klubba och satsa på ett bra inspel.
 

Första nio och sista nio är relativt olika; på de inledande hålen gäller det att hålla sig på fairway, särskilt på hålen 2, 3 och 4. Sista nio är lite öppnare, men spelet brukar samtidigt påverkas av eftermiddagsbrisen från Atlanten. Hål nr 14 är något att bita i för de flesta golfare - långt par 4, hcp 1 med tuff avslutning. Banans sista hål är ett nöje både för ögat och hjärtat.

Klubbens projekt under de senaste åren har varit att sakta byta ut gräset på fairway mot en tåligare Bermuda. Det nya gräset ger bättre rull på fairways och kräver mindre bevattning.

Vid nians green kan man pausa vid en välsorterad och bemannad kiosk och klubbhotellets restaurang erbjuder både tapas och a lá carte meny. Restaurangens uteservering och pool sträcker sig längst 18:e fairway.

Läs mer på: www.hotelislacanelagolf.com

NYHET:  Valle Guadiana Links en nyöppnad bana 10 min med shuttle från Isla Canela