DESTINATION ISLA CANELA

Sydvästra Spanien, Costa de la Luz

 

På Isla Canela är det Spanien ’All In’ som gäller, där man upplever det genuina Andalusien med alla sina sinnen och en livslång kärlek till ön blir ett faktum. Du får också direkt tillgång till den portugisiska Algarvekusten, då Isla Canela ligger precis på gränsen mellan de två länderna. Isla Canela är en destination, där du får två länder och två olika kulturer till ditt förfogande.  

Är du golfare så får du fantastiska golfförhållanden året runt på en ö med eget mikroklimat som bjuder på varma vintrar och behagliga somrar. Stranden med dess barer, marina och restauranger är 7 km lång, där man aldrig behöver trängas. Intilliggande staden Ayamonte når du via en bro från Isla Canela och är en vit Andalusisk stad med mysiga gränder, torg och tapasbarer som utlovar nya smakupplevelser vid varje besök.

Där den vilda Atlanten möten floden Guadianas fridfulla mynning, ligger Andalusiens dolda pärla, Isla Canela. Denna vackra ö med sin 7 km långa sandstrand, genuina spanska byar, marinan och två egna 18-håls golfbanor, måste vara av en av spanjorernas bäst bevarade semesterhemligheter. Vi kallar platsen Spanska Algarve.

Andalusien i södra Spanien - Huelvaprovinsen. Området tillhör kommunen Ayamonte och ligger längst ut i västra Costa de la Luz (Ljusets kust) alldeles på gränsen till Portugal. Isla Canela ligger endast 5 mil från den internationella flygplatsen i Faro (Portugal) och 14 mil från Sevilla samt  5 mil från den spanska staden Huelva. För att komma till Isla Canela bokar man antingen taxi / shuttle, eller ordnar med hyrbil. Isla Canela består av 1 700 hektar mark och en lång strand med guldgul sand som ligger inom de naturliga strandängarna vid floden Guadianas mynning.

Semesterorten Isla Canela har vuxit på ett hållbart sätt sedan 20 år tillbaka och har i dagsläget över 4 000 bostäder, ett köpcentrum, småbåtshamn, fem hotell i direkt anslutning till stranden samt ett hotell vid golfbanan, Ön har endast 300 åretruntboende.

Portugal

Spanien

🇪🇸

🇵🇹

Staden Ayamonte: Stadens namn kommer från den grekiska termen ”Anapote”, som betyder ”på floden” och har sina anor sedan bronsåldern. Det är en vacker, vit, andalusisk stad med smala gränder och torg, mysiga tapasrestauranger, trevliga butiker och marina. Från Isla Canela når man enklast Ayamonte via några minuters resa med lokalbussen, som går regelbundet från och till Isla Canela.. Vill man istället ta en taxi, så kostar resan ca. 8 Euro. Det finns även en 5 km lång och säker cykelväg från Isla Canela ön till Ayamonte, med cykelparkering vid stadens marina. Cyklar kan hyras vid golfhotellet.

Restauranger och mat: Ayamonte bjuder på flera trevliga restauranger och tapasbarer, de flesta med uteservering. Regionens traditionella tapasrätter i oändliga smaker och variationer blandas med de typiska spanska risrätter, serrano-skinkor och kalla grönsaksoppor som andalusisk gazpacho och salmorejo. Våga testa den lokala maten – du kommer inte att ångra dig. Ett brett utbud av spanska viner, öl och brandy utlovas. Bli inte förvånad om restaurangen erbjuder en särskild Gin & Tonic meny. La Puerta Ancha en av Ayamontes bästa restauranger – högklassig meny och definitivt värd att besöka.

Floden Guadiana är en av de största floderna på Iberiska halvön. Namnet kommer från araberna som kallade den wadi-anas. Man räknar med att dess floddal är cirka 70 000 km2 och den totala längden är nästan 82 mil. Huvuddelen av flodens sträckning går på spansk mark, och en del på grannlandet Portugal. Guadianas mynning är hem för en mängd olika fågelarter som kommer hit för att äta, vila och häcka. Skedstorkar, flamingos, tärnor, skarvar, måsar, beckasiner, fiskgjusar och många andra fågelarter kan observeras.

 

Naturområden: Nordöst på Isla Canela ligger saltbassängerna Salinas del Duque och de strandängar som omger dem. Ett unikt och omisskännligt landskap. Detta vackra naturområde består av en labyrint av vattenstråk, flodarmar, mynningar, kanaler och sankt lågland, något som gör det till ett obligatoriskt stopp för alla naturälskare. Du kan besöka området till fots, med cykel, ridande på häst eller i en liten båt och njuta av ett unikt skådespel.

Stränder och bad:
Isla Canela har en ca 7 km lång strand, med vitkornig eller ljusbrun sand och stranden är mycket långgrund. Delar av stranden kantas av sanddyner. Den varierande havsnivån som skapas av tidvattnet bjuder på vackra naturupplevelser och strandliv. Kite, fiske, picknick eller bara bad?

 

Golf och övrig sport:
Resorten har två egna golfbanor, Isla Canela Old Course som ligger ca 3 km från stranden och Valle Guadiana Links som man når med 10 minuters Shuttle bus från Isla Canela Golf Hotel. Inom kort bilavstånd finns ytterligare 20-talet golfbanor både i Spanien och Portugal. På stranden i Isla Canela erbjuds ett flertal vattensporter, t ex windsurfing, kajakpaddling, kite-surfing och jetski. Den vackra naturen och byarna i närområdet lockar till varierande cykelutflykter. Flera lägenhetsområden har tillgång till paddel- och tennisbanor.

Isla Canela Nordic 

Besöksadress: Sjögärde GK (våning 2), Sjögärdevägen 60, Frillesås

Postadress: Sandladevägen 12, 439 62 Frillesås

Organisationsnr.: 559036-0680

martina.andreasson@acomms.se

karin.strandbjork@acomms.se

  • White Facebook Icon

Följ oss på Facebook